Printer Prime

Because we’re in for the long run

Wij geloven in kwaliteit. Waarom? Omdat het nog steeds de beste manier is om duurzame producten voor iedereen te garanderen. We stellen dan ook met veel trots onze gloednieuwe, bicolor collectie aan u voor: Printer Prime.

Bij het ontwikkelen van deze collectie werd er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, dit aan de hand van LCA- berekeningen waarbij het waterverbruik werd verminderd en ook de CO2-uitstoot werd teruggedrongen. Elk kleding- stuk bestaat bovendien uit organisch katoen en/of gerecycleerd polyester. Organisch katoen is beter voor zowel bodem als lucht en verbruikt minder water en energie. Gerecycleerd polyester geeft een nieuwe duurzame bestemming aan PET-flessen. Maar Printer Prima gaat verder dan dat, zelfs de verpakkingen zijn composteerbaar: de polybags zijn gemaakt van PLA, materiaal dat snel en veilig afgebroken wordt tot compost. Met Printer Prime kies je voor duurzame producten en vooral een duurzamere textielindustrie.

Wassen op 60º

Om de collectie veelzijdig te kun- nen inzetten is de kledij wasbaar op 60°C. Hierdoor kan het wasgoed niet enkel vlekvrij, maar ook hy- giënisch schoongemaakt worden. Bovendien mogen ze ook in de droogkast op lage temperatuur.

Organisch katoen

Bij de teelt van organisch katoen worden geen giftige chemicaliën gebruikt, het beschadigt de bodem niet en verbruikt veel minder water en energie.

Gerecycleerd polyester

Het maken van gerecycleerde polyester vereist minder energie dan nieuwe polyester. Bovendien vermindert het recycleren van PET-flessen het storten van afval en zo de bodemverontreiniging.

Circulair ontworpen

De Prime collectie is circulair ontworpen. Dat wil zeggen dat de collectie zo lang mogelijk op een hoog niveau hergebruikt kan worden, zonder dat extra grond- stoffen nodig zijn, teneinde afval te voorkomen en de milieu-impact te reduceren.

Minder uitstoot van CO

Met Printer Prime kies je voor een betere planeet! Onze collectie werd ontwikkeld aan de hand van LCA-berekeningen waarbij waterverbruik en CO2-uitstoot werden teruggedrongen en energie werd bespaard.

Grote matenrange

We bieden binnen deze collectie een grote matenrange aan: voor dames van XS tot 2XL en voor heren van S tot maar liefst 5XL. Ons uniseks model is beschikbaar van XS tot 5XL.

Industrieel wassen

De Prime collectie staat garant voor kwaliteit. Om deze te kunnen garanderen werden alle artikelen getest voor industrieel reinigen volgens EN ISO 15797 en getest voor drogen in de droogtrommel.

Verpakking composteerbaar

Al onze modellen zijn verpakt in een biogebaseerde, composteer- bare polybag. De polybags zijn gemaakt van PLA-materiaal dat snel en veilig afgebroken wordt tot compost.

Geïnteresseerd? Neem direct contact op met Ron!